Horoskopy na 22. listopadu 2024
Slunce je ve znamení Štíra
Svátek má Cecílie, vše nejlepší!
Jaké jsem znamení?
Napište datum narození:
Reklama horoskopy
Reklama horoskopy
Objednejte si osobní horoskopy nebo partnerský horoskop od našich astrologů >>
Vaše znamení je celkově silné, proto může jíst i na jaře vše, co by druhé nutilo dodat si spíš živočišné uhlí nebo jedlou sodu. Chutná vám vydatné jídlo, složené z různých druhů mas. Prostě vám chtná třeba vepřové nebo hovězí steaky na množství pepře a koření, kterým se nesmí šetřit, spolu s hranolkami. K pití si třeba dejte koktajl ´Stinger´, který dodává sílu a náladu, je složen z brandy a bílého mentolového likéru.
Vaše gurmánské chutě mají sklon dlouho si vybírat. Obvykle ale víte, že nejlepší pro vás jsou klasické bílé omáčk,y jako svíčková s knedlíky nebo štěpánská. Ale dobře vám udělají třeba i italské lasagne s mletým masem a různými druhy sýrů z Alp. Na dovršení si klidně dopřejte koktejl ´Francouzský polibek´ vhodný pro romantiky, který obsahuje vodku, malinový likér, kakaový likér, šlehačku a ledové kostky.
I na jaře vám na jídle ani nezáleží a klidně se najíte v nějakém bufetu. Taky si ale dopřejete jemnou stravu, abyste se cítili čerství. Dobře vám dělají lehká jídla plná ovoce a zeleniny, třeba rajčata s italskou mozzarelou a olivami na špízu, třeba s omáčkou pesto. Nakonec si dejte koktajl ´Pimm´s´, který se hodí pro rozběh nenucené konverzace, obsahující gin, hodně limonády a zázvorové pivo s kostkami ledu a ovocem.
I na jaře pojídáte rádi hutná česká a domácky upravená jídla, která by uspokojila váš apetit, který bývá vždy gurmánský. Od guláše byste přes knedlo-zelo-vepřo měli pokračovat třeba až k salátu z uzené ryby a fenyklu s křenovou zálivkou, protože různí mořští živočichové dělají dobře žaludku. Pak vám zachutná ´koktejl pro spaní´, obsahující čerstvě vymačkanou citrónovou šťávu, bílý rum, brandy, Cointreau a mátové lístky.
Býváte mistry nonšalantního stolování a pojídání, při vybrané veselé jarní konverzaci. Proto si dokážete užívat francouzskou kuchyni, takže vám můžou zachutnat lanýže se širokými nudlemi, stejně jako šneci s burgundskou omáčkou. K masu si dopřávejte ovoce, hlavně broskve a ananas. Pak doporučujeme koktajl ´Champagne´ s dvěma kostkami cukru, brandy, suchým bílým vínem nebo sektem a jahodami.
I na jaře máte v oblibě zdravou stravu. Tedy, spíš jste kvůli špatnému zažívání nuceni jíst jemnější jídla plná zeleniny a čerstvých surovin. S oblibou si dopřáváte francouzské brambory nebo lečo, v restauraci vás nejvíc zajímají saláty, třeba ten řecký. Nemusíte pít alkohol, jako koktajl zvolte ´Znovuzrozenou pannu´, který obsahuje rajskou šťávu, worcestrovou omáčku, celer, citronovou šťávu a kostku ledu.
Jídlo máte rádi, stejně tak jako jeho jarní variabilitu, můžete si však vybírat různě a nejistě. S chutí jíte po kavárnách, kde podávají spíš lehčí jídla, založená na těstovinách. Jinde si s chutí dáte smažené kuře s vařenými bramborami a nádivkou, protože milujete drůbeží maso, gyros s rizotem je taky dobrá volba. Horká čokoláda se skořicí a kávovým likérem, který obsahuje zjemňující mléko, vás nezklame stejně.
Máte v oblibě zvláštní, pikantní i sladkokyselé chutě, co k jaru příliš nejsou, proto si rádi dopřáváte česká jídla s lesními plody. Daňčí řízky nebo glazurovaná žebírka na vás udělají dojem, ale doplňujete je množstvím zeleniny, dobře vám dělají jemné krémové polévky. Chutnat vám může koktejl ´padlý anděl´, který obsahuje kávový likér, banánový likér, vodku, banán nakrájený na malé kostky a 2 kopečky vanilkové zmrzliny.
S oblibou si i na jaře dopřáváte cizokrajná jídla, která vám nabízejí možnost ochutnávat dálky. Ať už zavítáte na pizzu do italské, nebo na pikantní maso do čínské restaurace, zvládnete si vybírat. Dejte si třeba hanojskou křehkou kachnu v rýžových plackách nebo karibské rizoto s hráškem. Chutnat vám bude long drink ´Duch ginu´, která obsahuje Southern Comfort, vodku, pomerančový džus, ledové kostky a 2 lžíce Galliana.
Nemáte v oblibě omastek a mléko, proto tak často i na jaře obcházíte vegetariánské restaurace. Patříte mezi průkopníky zdravé stravy. Zachutnat vám můžou speciality jako krémová ovesná kaše s javorovým sirupem, čočka se špenátem nebo horské saláty, někomu třeba i balkánský jehněčí pilaf na datlích. Povzbudí vás jasmínový ledový čaj s mátovými kostkami ledu, co obsahuje čerstvé byliny a navíc je zdravý.
Na jídle vám i na jaře tolik nezáleží, klidně si ale dopřejete i fusion stravu, v níž se spojují nečekané suroviny a chutě do jednoho vyznění. Třeba japonská omáčka ´miso´ se zeleninovými kostkami, nebo fíky v šunce s medovým melounem, podobně jako grilované garnáty s omáčkou salsa. Dejte si pak ´caiparusco´, které obsahuje šťávu z citrónů, vodku, pálenku Chaicaca ze třtinového cukru nebo 3 lžičky cukru a rozdrcený led.
Jíte obvykle rádi doma, kde si dopřáváte domácí stravu, nebo se vydáte na romantické jarní jídlo při svíčkách, když už jdete do restaurace. Nejlépe vám udělají plody moře z langust, garnátů a krevet a majonézou, i když pro vás nejoblíbenější je spíš česká klasika, třeba smažený kapr s bramborovým salátem. Potěší vás short drink ´P. S. I love you´, který obsahuje bílý rum, Bailey´s, mandlový likér Amaretto, i likér kávový.
Reklama horoskopy
Zjistěte, jak vycházíte
se svými kolegy, šéfy a zaměstnanci. Horoskopy Vám poradí!
Reklama horoskopy
Reklamní sdělení horoskopy
Reklama horoskopy