Horoskopy na 11. ledna 2025
Slunce je ve znamení Kozoroha
Svátek má Bohdana, vše nejlepší!
Jaké jsem znamení?
Napište datum narození:
Reklama horoskopy
Reklama horoskopy
Objednejte si osobní horoskopy nebo partnerský horoskop od našich astrologů >>
Maso vám většinou chutná, taky vám dobře působí na vaše svaly a krev, proto se mu nesnažte vyhýbat dietami. Musíte k němu volit slušné množství zelí, křenu nebo jablek, často půl na půl. Máte rádi vepřové i hovězí, muži si užívají steaky, ale neměli byste přehánět a pojídat při jednom posezení. Rádi si jídlo sami ulovíte, lovecké pudy v sobě nezapřete.
Maso máte rádi jen do určité míry, někdy je pro vás jeho chuť příliš výrazná a hutná. Rádi proto děláte hodně bílých omáček, jako je svíčková nebo koprová, vámi oblíbenější chuť je totiž nasladko. Chutná vám vepřové, měli byste ale spíš jíst dietnější králíky a slepice, vyzkoušet byste mohli i chuť bažantů a hlavně mořských ryb, i když se budete přemáhat
Mezi vámi můžou být velcí jedlíci, ale většina z vás se raději nepřejídá. Nevidíte příliš rozdílů mezi párky, sekanou a pravým masem, to vám ale někdy vadí na strávení. Stejně ho pojídáte v pizze nebo se špagetami, takže na podzimní hody příliš neslyšíte. Máte spíš rádi králíky a kuřata na mnoho způsobů, nejlepší je grilování a čerstvou zeleninu jako oblohu.
Máte velký přehled ve vlastní kuchyni a vaření a proto podzimní tradice ve spojení s masem vás nutí přemýšlet, co si dát. Často rádi upravujete tučná masa, hovězí do guláše i husu nebo kachny, pak ale musíte mít i hodně zelí nebo brusinek. Protože i knedlíky míváte dost hutné, je třeba večerní přejídání u televize mixovat s ranním pojídáním ovesných vloček a muesli.
Muži mezi vámi mají smysl pro lov v lese. Proto si rádi dopřejete i kvalitní zvěřinu, protože víte, že je zdravější než masi z domácího chovu. Na daňčí i třeba mufloní maso jste při stolování zvědaví, stejně jako na křepelky, s pojídáním vepřového a hovězího můžete mít problém. Tady spíš volíte speciální paštiky a úpravu na víně a se středomořskými plodinami.
Často býváte donuceni mít sem tam diety kvůli svému trávení, ale zvěřina i drůbež patří mezi zdravá masa. Nemáte sice vždy důvěru k tomu, co byste si sami nechovali, ale dokážete najít zdravé recepty, třeba na šípcích a s jablky. Ovocné šťávy se s masem dobře doplňují. Zbavujte se ale příliš silných vrstev tuku, volte taky spíš úpravy dušením a vařením.
Máte rádi jisté změny a původnější recepty, které k podzimu patří. Proto vás s masem dokáže potěšit švestková omáčka, stejně jako úprava masa na terinu, jako paštika, sekaná nebo přímo karbanátky. Rádi máte hlavně drůbež, stačí vám grilovaná kuřata a děláte dobře, vepřové maso vám nedělá dobře. Experimentujte s pojídáním netypických druhů zvěřiny a brambor.
Podzim máte rádi a lov k nim patří, proto si často i maso lovíte. Většinou taky zvládáte řeznické postupy, proto umíte i nakládat maso do marinády i vybírat si kvalitu. Máte rádi maso z divoké zvěře, ještě lépe vám samozřejmě dělají ryby, které umíte zpracovávat vařením, i na modro. Nemusíte jíst příliš hovězího, jezte však mnohem více zeleniny a ovoce.
Rádi se pohybujete lesem a často patříte mezi místní myslivce, kteří se zvěři věnují a pak jí taky loví. Hlavně muži touží ulovit si svého jelena nebo divočáka, ale pečení, vaření a smažení pak necháte na někom jiném. Rádi si užijete zvěřinové hody a pikantní omáčky, ale ženy si vždy hlídají, co je zdravé a potom přebytečný tuk "vysportují". Neměli byste jíst knedlíky.
Máte rádi tradice a rádi se pohybujete v lese, ale hlavně ženy se pojídání masa a lovům raději vyhýbají. Děláte dobře, maso pro vás není jednoduše stravitelné, hlavně vepřové, dávejte si taky pozor na husy a různá játra a droby obecně. Úprava různých ryb z domácích rybníků vám přijde jako rozhodnutí pro zdraví, ale rádi používáte k masu třeba i pohanku nebo amaranty.
Protože mnoho z vás má sklony k vegetariánství, jistě vám zvěřinové hody i přejídání domácím masem můžou hodně vadit. Druhým to taky vyčítáte. Proto jděte druhým příkladem a naučte je zdravě a "fusion" upravovat ryby a zbavovat drůbež přebytečného tuku, nemáte rádi kůži u kachen a kuřat. Hovězí je pro vás příliš výrazné, ani vepřové si nedopřávejte často.
Obecně si rádi užíváte hlavně ryb, ale domácí pohostinství vám nedá a proto připravíte klidně i zvěřinové hody, pokud se na tom domluvíte s partnerem. Umíte skvěle upravit hovězí a vepřové, ale rádi se podíváte i do starých kuchařek a upravíte zvěřinu na víně i na švestkách, stejně jako používejte hodně oříšků, oliv nebo nádivek, aby maso nebylo tolik těžké.
Reklama horoskopy
Zjistěte, jak vycházíte
se svými kolegy, šéfy a zaměstnanci. Horoskopy Vám poradí!
Reklama horoskopy
Reklamní sdělení horoskopy
Reklama horoskopy